Historie

Historie

Vanaf april 1998 ben ik werkzaam als zelfstandig afloskapitein. Het besluit hiertoe nam ik omdat ik destijds geen toekomst zag in mijn baan. En tot op heden heb ik daar geen spijt van gekregen, in tegendeel.

Het logo wat al vanaf de start gebruikt wordt is het voorschip van een kleine tanker, hierop is de grote interesse voor het binnenvaartvak ontstaan.

Al op zeer jonge leeftijd bracht ik vaak de schoolvakanties door aan boord van dit tankertje welke in eigendom was van mijn vader. Hij was ook de leermeester die later het schippersvak bijbracht.

Met dit tankertje van nog geen 40 meter lengte werd voornamelijk gasolie vervoerd vanuit Vlissingen, Rotterdam of Europoort naar het zuiden en westen van het land. Maar ook vele rivier reizen naar diverse bunkerstations langs o.a. de Lek, Nederrijn, Waal en Maas werden er gedaan ter bevoorrading hiervan. Ook depotwerk met benzine en petroleum en later alleen maar diesel is aan de orde geweest.

Er werd toen gevaren met een stuurrad, langzaamlopende motor, geen radar en zonder boegschroef. Na een aantal jaar opleiding heb ik het binnenvaartdiploma behaald en na de verkoop van het schip de overstap gemaakt naar een andere werkgever. De tanker waar ik toen mee voer was bijna 70 meter lang. Ook een langzaamlopende motor en zonder boegschroef, radar was er wel. Hiermee werd voornamelijk stookolie gevaren t.b.v. de bunkers van diverse zeeschepen. Er werd naast de grotere zeehavens zoals Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam ook gevaren naar de kleinere zeehavens zoals Vlissingen, Gent, IJmuiden, Den Helder, Harlingen en Delfzijl.

Gezien de uitrusting van deze tanker kwam mijn genoten opleiding goed van pas. Daarna nog een overstap gemaakt naar een andere, grotere tanker. Inmiddels het ADNR diploma en Radardiploma behaald.

Ervaring op de Rijn werd opgedaan door als stuurman mee te varen. Na het verplichte aantal gemaakte reizen is het Rijnpatent behaald. Met vele verschillende soorten schepen heb ik tot nu toe gevaren.